warzywnictwo warzywnictwo
  Mapa witryny | Dojazd     
sobota, 18.08.2018
.
.




Informacje ogólne
- Strona główna
- O Instytucie
- Dyrekcja
- Działalność
- Struktura organizacyjna
- Rada naukowa
- Konferencje i seminaria
- Aktualności
- Dojazd
Prace badawcze
- Współpraca z zagranicą
- Projekty zagraniczne
- Projekty krajowe
- Własność intelektualna
Usługi
- Oferta usługowa
- Szkolenia
Zasoby
- Strony pracowników
- Biblioteka
Wydawnictwa
- Oferta wydawnicza
- Publikacje
- Vegetable Crops Research Bulletin

General information | Instruction for authors | Search | Select issue
 

 

 

 

 

 

 

 


VCRB :: Contents of Volume 56/2002 :: Detailed information


THE INFLUENCE OF AIR-WATER CONDITIONS IN ROCKWOOL ON THE YIELDING OF SWEET PEPPER


Agnieszka STĘPOWSKA
Research Institute of Vegetable CropsKonstytucji 3 Maja 1/3, 96-100 Skierniewice, Poland


Summary

The aim of the investigation was to determine the influence of air-water conditions 
in rockwool on yielding of sweet pepper cv. Bendigo F1. The physical properties of
rockwool with different bulk density and horizontally or vertically orientated fibres
were investigated for a new product (initial bulk density 0.1 g·cm-3, 0.07 g·cm-3
or 0.04 g·cm-3) and after one and two cultivation cycles. The highest early and
marketable yield was obtained on the rockwool with bulk density 0.4 g·cm-3
(at the field humidity) while the best fruit quality at 0.5-0.6 g·cm-3.


keywords:rockwool, bulk density, sweet pepper

[Back]      [Printer friendly version]