warzywnictwo warzywnictwo
  Mapa witryny | Dojazd     
sobota, 22.09.2018
.
.




Informacje ogólne
- Strona główna
- O Instytucie
- Dyrekcja
- Działalność
- Struktura organizacyjna
- Rada naukowa
- Konferencje i seminaria
- Aktualności
- Dojazd
Prace badawcze
- Współpraca z zagranicą
- Projekty zagraniczne
- Projekty krajowe
- Własność intelektualna
Usługi
- Oferta usługowa
- Szkolenia
Zasoby
- Strony pracowników
- Biblioteka
Wydawnictwa
- Oferta wydawnicza
- Publikacje
- Vegetable Crops Research Bulletin

General information | Instruction for authors | Search | Select issue
 

 

 

 

 

 

 

 


VCRB :: Contents of Volume 50/1999 :: Detailed information


OCCURRENCE OF FALSE TRUFFLE (DIEHLIOMYCES MICROSPORUS GILKEY) AND THE EFFICACY OF BULK PASTEURIZATION

Jędrzej MASZKIEWICZ and Krystian SZUDYGA
Research Institute of Vegetable Crops Konstytucji 3 Maja 1/3, 96-100 Skierniewice, Poland


Summary

The experiment was aimed at answering the question whether the pasteurized compost can be a source of false truffle (Diehliomyces microsporus Gilkey) or is the problem of infection related to a definite mushroom farm. In the course of the experiments it proved to be clear that properly executed pasteurization has resulted in complete destroying the spores of false truffle and thus, the reason of spreading D. microsporus infection at individual farm had to be ascribed to unsatisfactory level of its hygiene.

keywords:mushroom, mushroom diseases, false truffle

[Back]      [Printer friendly version]