warzywnictwo warzywnictwo
  Mapa witryny | Dojazd     
wtorek, 16.01.2018
.
.




Informacje ogólne
- Strona główna
- O Instytucie
- Dyrekcja
- Działalność
- Struktura organizacyjna
- Rada naukowa
- Konferencje i seminaria
- Aktualności
- Dojazd
Prace badawcze
- Współpraca z zagranicą
- Projekty zagraniczne
- Projekty krajowe
- Własność intelektualna
Usługi
- Oferta usługowa
- Szkolenia
Zasoby
- Strony pracowników
- Biblioteka
Wydawnictwa
- Oferta wydawnicza
- Publikacje
- Vegetable Crops Research Bulletin

General information | Instruction for authors | Search | Select issue
 

 

 

 

 

 

 

 


VCRB :: Contents of Volume 50/1999 :: Detailed information


INFLUENCE OF THE HARVEST DATE ON RIPENESS OF SOME CHICORY CULTIVARS (CICHORIUM INTYBUS L. VAR. FOLIOSUM HEGI)

Józef BABIK
Research Institute of Vegetable Crops, Konstytucji 3 Maja 1/3, 96-100 Skierniewice, Poland


Summary

Ripeness of chicory cultivars Monitor, Totem, Turbo and Rumba was determined in an experiment with hydroponic forcing. The roots were harvested once a week from the last decade of September till the end of November. Proper ripeness of chicory roots was attained within 11-26 October, 26 October -3 November, on October 26 and 11, for the above mentioned cultivars, respectively. Together with a delay in root harvest time an increase of the relative core length in heads of all investigated cultivars took place. Autumnal ground frosts accelerated the chicory ripening.

keywords:chicory witloof, harvest time, ripeness

[Back]      [Printer friendly version]