warzywnictwo warzywnictwo
  Mapa witryny | Dojazd     
czwartek, 13.12.2018
.
.




Informacje ogólne
- Strona główna
- O Instytucie
- Dyrekcja
- Działalność
- Struktura organizacyjna
- Rada naukowa
- Konferencje i seminaria
- Aktualności
- Dojazd
Prace badawcze
- Współpraca z zagranicą
- Projekty zagraniczne
- Projekty krajowe
- Własność intelektualna
Usługi
- Oferta usługowa
- Szkolenia
Zasoby
- Strony pracowników
- Biblioteka
Wydawnictwa
- Oferta wydawnicza
- Publikacje
- Vegetable Crops Research Bulletin

General information | Instruction for authors | Search | Select issue
 

 

 

 

 

 

 

 


VCRB :: Contents of Volume 49/1998 :: Detailed information


THE EFFECT OF STORAGE CONDITIONS ON WEIGHT LOSSES, QUALITY AND MARKETABLE VALUE OF BREAKER AND RED PEPPER FRUITS (CAPSICUM ANNUUM L.)

Ryszard KOSSON, Franciszek ADAMICKI, Marcin HORBOWICZ, Jozefa DOBRZAŃSKA
Research Institute of Vegetable Crops, Konstytucji 3 Maja 1/3, 96-100 Skierniewice, Poland


Summary

The effect of temperature (8°C and 15°C) and perforated (0.0008%) polyethylene packaging on quality and storability of breaker and red pepper fruits was studied. The weight losses of breaker and red pepper fruits stored in PE perforated packages were 5-20 times lower when compared to non packaged ones. The higher quality and marketable value was found for fruits stored in 8°C for 4-5 weeks in comparison to pepper stored in 15°C for 2-3 weeks. Application of perforated polyethylene packaging retarded breaker fruits colouring, in comparison to non packaged ones.

keywords:pepper, fruit, packaging, storage, quality

[Back]      [Printer friendly version]