warzywnictwo warzywnictwo
  Mapa witryny | Dojazd     
środa, 17.01.2018
.
.




Informacje ogólne
- Strona główna
- O Instytucie
- Dyrekcja
- Działalność
- Struktura organizacyjna
- Rada naukowa
- Konferencje i seminaria
- Aktualności
- Dojazd
Prace badawcze
- Współpraca z zagranicą
- Projekty zagraniczne
- Projekty krajowe
- Własność intelektualna
Usługi
- Oferta usługowa
- Szkolenia
Zasoby
- Strony pracowników
- Biblioteka
Wydawnictwa
- Oferta wydawnicza
- Publikacje
- Vegetable Crops Research Bulletin

General information | Instruction for authors | Search | Select issue
 

 

 

 

 

 

 

 


VCRB :: Contents of Volume 49/1998 :: Detailed information


SURVIVAL OF OIDIUM LYCOPERSICI (COOK ET MASSEE), THE CAUSAL AGENT OF TOMATO POWDERY MILDEW

Jan SOBOLEWSKI and Jozef ROBAK
Research Institute of Vegetable Crops, Konstytucji 3 Maja 1/3, 96-100 Skierniewice, Poland


Summary

Though recorded on numerous wild range host plants like Datura stramonium, Nicotiana rustica, N. xanthi. Petunia hybrida and Solatium melongena, the perfect stage of the causal agent of tomato powdery mildew has not been found among eighteen commercial tomato cultivars grown in greenhouses. The results presented indicate that the perfect stage of 0. lycopersici is not evidenced in conditions of the natural environment and does not constitute the source of primary infection. Several plant species investigated in the experiment have not indicated any symptoms of susceptibility to this pathogen and should be excluded as host plants for its winter survival.

keywords:tomato, powdery mildew, overwintering, host plant

[Back]      [Printer friendly version]