warzywnictwo warzywnictwo
  Mapa witryny | Dojazd     
wtorek, 16.01.2018
.
.




Informacje ogólne
- Strona główna
- O Instytucie
- Dyrekcja
- Działalność
- Struktura organizacyjna
- Rada naukowa
- Konferencje i seminaria
- Aktualności
- Dojazd
Prace badawcze
- Współpraca z zagranicą
- Projekty zagraniczne
- Projekty krajowe
- Własność intelektualna
Usługi
- Oferta usługowa
- Szkolenia
Zasoby
- Strony pracowników
- Biblioteka
Wydawnictwa
- Oferta wydawnicza
- Publikacje
- Vegetable Crops Research Bulletin

General information | Instruction for authors | Search | Select issue
 

 

 

 

 

 

 

 


VCRB :: Contents of Volume 59/2003 :: Detailed information


EVALUATION OF YIELDING AND CHEMICAL COMPOSITION OF ZUCCHINI CULTIVARS


Maria OSIŃSKA, Eugeniusz KOŁOTA
Agricultural University of Wrocław Rozbrat 7, 50-334 Wrocław, Poland


Summary

In field experiments conducted in 2000-2002 there were estimated the yield and chemical composition of fruits of the following zucchini cultivars: Astra, Soraya, Atena F1, Conselar F1, Mustang F1 and Cora F1. Results of the study showed that the best yielding appeared to be Mustang F1 and Cora F1 cultivars, followed by Conselar F1. Atena F1 cultivar distinguished by the orange colour fruits provided the significantly lower marketable and early yield in comparison with the other cultivars. Together with Mustang F1 cultivar it is found to be the most resistant for infestation by downy mildew. Chemical composition of fruit was only slightly dependent on the cultivar, except Atena F1, which contained the lowest amounts of dry matter, vitamin C, total and reducing sugars.


keywords:zucchini, cultivar, yield, downy mildew, chemical composition

[Back]      [Printer friendly version]