warzywnictwo warzywnictwo
  Mapa witryny | Dojazd     
piątek, 19.10.2018
.
.




Informacje ogólne
- Strona główna
- O Instytucie
- Dyrekcja
- Działalność
- Struktura organizacyjna
- Rada naukowa
- Konferencje i seminaria
- Aktualności
- Dojazd
Prace badawcze
- Współpraca z zagranicą
- Projekty zagraniczne
- Projekty krajowe
- Własność intelektualna
Usługi
- Oferta usługowa
- Szkolenia
Zasoby
- Strony pracowników
- Biblioteka
Wydawnictwa
- Oferta wydawnicza
- Publikacje
- Vegetable Crops Research Bulletin

General information | Instruction for authors | Search | Select issue
 

 

 

 

 

 

 

 


VCRB :: Contents of Volume 58/2003 :: Detailed information


THE EUROPEAN ONION MARKET


Hans-Christoph BEHR
Zentrale Markt- und Preisberichtestelle, Brunnenstube 33, 55 120 Mainz, Germany


Summary

The paper present data on the scale of onion production in Europe and in some other countries of the world as well as on the quantities of import and export during last decade. The world onion production is estimated to have reached 47 Mio. t in 2001 and grew at a rate of 5% p.a. in the last decade. Onions are grown and consumed in all parts of the world, they are thus a truly international vegetable. Onion production in the European Union grew only at a rate of a little more than 2% p.a. and is estimated at 3.76 Mio. t in 2001. The main producing countries are Spain and the Netherlands. Poland is the most important producer in Central and Easter European Countries (CEEC).


keywords:onions, world production, trade, export, import, prices

[Back]      [Printer friendly version]