warzywnictwo warzywnictwo
  Mapa witryny | Dojazd     
wtorek, 18.09.2018
.
.




Informacje ogólne
- Strona główna
- O Instytucie
- Dyrekcja
- Działalność
- Struktura organizacyjna
- Rada naukowa
- Konferencje i seminaria
- Aktualności
- Dojazd
Prace badawcze
- Współpraca z zagranicą
- Projekty zagraniczne
- Projekty krajowe
- Własność intelektualna
Usługi
- Oferta usługowa
- Szkolenia
Zasoby
- Strony pracowników
- Biblioteka
Wydawnictwa
- Oferta wydawnicza
- Publikacje
- Vegetable Crops Research Bulletin

General information | Instruction for authors | Search | Select issue
 

 

 

 

 

 

 

 


VCRB :: Contents of Volume 57/2002 :: Detailed information


VEGETABLE PRODUCTION SYSTEMS


Aref A. ABDUL-BAKI1, Stanisław KOTLIŃSKI2, Teresa KOTLIŃSKA2
1Vegetable Laboratory, USDA/ARS, Beltsville Agricultural Center, Beltsville,MD 20705, USA2Research Institute of Vegetable CropsKonstytucji 3 Maja 1/3, 96-100 Skierniewice, Poland


Summary

The conventional, organic, and alternative production systems of vegetable production are described. Impact of these systems on environment 
especially on soil and ground water contamination by fertilizers, fungicides, insecticides and herbicides are discussed. The conventional production
system (in black polyethylene and in bare soil) is compared with the alternative vegetable production system (in winter cover crops mulch of hairy
vetch Vicia villosa Roth., rye Secale cereale L., crimson clover Trifolium inkarnatum L.). The results show three major properties of the alternative
vegetable production system such as enhancement and maintenance of soil fertility, protection of the environment and production of more safe
food with using less chemicals.


keywords:cover crop, organic farming, sustainable production system, soil fertility, soil erosion

[Back]      [Printer friendly version]