warzywnictwo warzywnictwo
  Mapa witryny | Dojazd     
wtorek, 16.01.2018
.
.




Informacje ogólne
- Strona główna
- O Instytucie
- Dyrekcja
- Działalność
- Struktura organizacyjna
- Rada naukowa
- Konferencje i seminaria
- Aktualności
- Dojazd
Prace badawcze
- Współpraca z zagranicą
- Projekty zagraniczne
- Projekty krajowe
- Własność intelektualna
Usługi
- Oferta usługowa
- Szkolenia
Zasoby
- Strony pracowników
- Biblioteka
Wydawnictwa
- Oferta wydawnicza
- Publikacje
- Vegetable Crops Research Bulletin

General information | Instruction for authors | Search | Select issue
 

 

 

 

 

 

 

 


VCRB :: Contents of Volume 56/2002 :: Detailed information


MUSHROOMS QUALITY AS AFFECTED BY WASHING AND STORAGE CONDITIONS


Janusz CZAPSKI
Research Institute of Vegetable CropsKonstytucji 3 Maja 1/3, 96-100 Skierniewice, Poland


Summary

The quality of washed and unwashed mushrooms (Agaricus bisporus) was investigated 
after 2 days of storage at 1oC and then longer at 13oC. Mushrooms were washed by
dipping them in hydrogen peroxide solution (1-st stage) and then in solution consisting
of sodium erythorbate, cysteine hydrochloride and sodium EDTA. During storage washed
mushrooms maintained better color, appearance, maturity index and longer shelf life.
Content of free phenol compounds and polyphenol oxidase activity of washed mushrooms
were significantly lower than those unwashed ones.


keywords:mushroom (Agaricus bisporus), washing, storage, quality

[Back]      [Printer friendly version]