warzywnictwo warzywnictwo
  Mapa witryny | Dojazd     
wtorek, 24.04.2018
.
.




Informacje ogólne
- Strona główna
- O Instytucie
- Dyrekcja
- Działalność
- Struktura organizacyjna
- Rada naukowa
- Konferencje i seminaria
- Aktualności
- Dojazd
Prace badawcze
- Współpraca z zagranicą
- Projekty zagraniczne
- Projekty krajowe
- Własność intelektualna
Usługi
- Oferta usługowa
- Szkolenia
Zasoby
- Strony pracowników
- Biblioteka
Wydawnictwa
- Oferta wydawnicza
- Publikacje
- Vegetable Crops Research Bulletin

Wyszukiwanie:
 

 

 

 

 

 

 

 


Konferencje i seminaria :: Szczegółowe informacje o seminarium


WYBRANE ZAGADNIENIA Z ZAKRESU UPRAWY WARZYW
(18. marca 2010)


WYBRANE ZAGADNIENIA Z ZAKRESU UPRAWY WARZYW
18 marca 2010 roku

9.00 -  9.30 Rolnictwo ekologiczne w badaniach i praktyce krajów Europy Zachodniej
dr Józef Babik
9.30 -  9.45 Nowe organiczne podłoża o strukturze włóknistej do bezglebowej uprawy warzyw
prof.dr hab. Stanisław Kaniszewski, dr Jacek Dyśko, dr Waldemar Kowalczyk
9.45 -  10.10 Rolnictwo ekologiczne a zmiany klimatu, bioróżnorodność i biznes w deklaracji Avalonu z King s Village (Sofia)
dr Irena Babik, dr Anna Szafirowska
10.10 -  10.30 Charakterystyka wartości odżywczej warzyw świeżych, przechowywanych i przetworzonych pochodzących z uprawy ekologicznej
prof.dr hab. Ryszard Kosson
10.30 - 10.50 Przechowywanie warzyw z uprawy ekologicznej
dr Maria Grzegorzewska

Przewodniczący Prof. dr hab. Stanisław Kaniszewski