warzywnictwo warzywnictwo
  Mapa witryny | Dojazd     
wtorek, 16.01.2018
.
.




Informacje ogólne
- Strona główna
- O Instytucie
- Dyrekcja
- Działalność
- Struktura organizacyjna
- Rada naukowa
- Konferencje i seminaria
- Aktualności
- Dojazd
Prace badawcze
- Współpraca z zagranicą
- Projekty zagraniczne
- Projekty krajowe
- Własność intelektualna
Usługi
- Oferta usługowa
- Szkolenia
Zasoby
- Strony pracowników
- Biblioteka
Wydawnictwa
- Oferta wydawnicza
- Publikacje
- Vegetable Crops Research Bulletin

Wyszukiwanie:
 

 

 

 

 

 

 

 


Aktualności :: Wiadomość z dnia 08.11.2010 (11:29:47)

21 października br. w Instytucie Warzywnictwa w Skierniewicach odbyła się Ogólnopolska Naukowa Konferencja Warzywnicza pt.: “Postęp w integrowanej produkcji warzyw kapustowatych”.



  21 października br. w Instytucie Warzywnictwa w Skierniewicach odbyła się Ogólnopolska Naukowa Konferencja Warzywnicza pt.: “Postęp w integrowanej produkcji warzyw kapustowatych”. 

  W konferencji uczestniczyło ponad 70 osób - przedstawicieli krajowych ośrodków badawczych, instytucji branżowych, przedsiębiorców i producentów warzyw oraz gości z Holandii i Francji. Wygłoszono 10 referatów i zaprezentowano 14 posterów. Obejmowały one tematykę naukową dotyczącą warzyw kapustowatych w zakresie:

* ochrony przed chorobami, szkodnikami i chwastami,
* genetyki i hodowli,
* przechowalnictwa,
* nawożenia,
* uprawy.

 Przedstawione zagadnienia naukowe zostały przedyskutowane bezpośrednio po wygłoszonych referatach oraz po zakończonej sesji posterowej.