warzywnictwo warzywnictwo
  About this site | How to find us     
Friday, 19.10.2018
.
.




General informations
- Main page
- About Institute
- Management
- Activity
- Organization structure
- Science council
- Seminars and events
- News
- How to find us
Research center
- International cooperation
- International projects
- Local projects
Services
- Offer
- Training
Resources
- Employee's pages
- Library
Publishing
- Offer
- Publications
- Vegetable Crops Research Bulletin

Search:
 

 

 

 

 

 

 

 


News :: Message from 08.11.2010 (11:29:47)

21 października br. w Instytucie Warzywnictwa w Skierniewicach odbyła się Ogólnopolska Naukowa Konferencja Warzywnicza pt.: “Postęp w integrowanej produkcji warzyw kapustowatych”.



  21 października br. w Instytucie Warzywnictwa w Skierniewicach odbyła się Ogólnopolska Naukowa Konferencja Warzywnicza pt.: “Postęp w integrowanej produkcji warzyw kapustowatych”. 

  W konferencji uczestniczyło ponad 70 osób - przedstawicieli krajowych ośrodków badawczych, instytucji branżowych, przedsiębiorców i producentów warzyw oraz gości z Holandii i Francji. Wygłoszono 10 referatów i zaprezentowano 14 posterów. Obejmowały one tematykę naukową dotyczącą warzyw kapustowatych w zakresie:

* ochrony przed chorobami, szkodnikami i chwastami,
* genetyki i hodowli,
* przechowalnictwa,
* nawożenia,
* uprawy.

 Przedstawione zagadnienia naukowe zostały przedyskutowane bezpośrednio po wygłoszonych referatach oraz po zakończonej sesji posterowej.